19 Ağustos 2007 Pazar

Ecevtin sakladığı Maraş Katliamı Belgesi


Kahramanmaraş katliamının 27 yıldönümünde sorumluların yargılanmaları için Ecevit’in arşivinden çıkan belgelerin delil olarak kullanılması istenirken, 105 kişinin öldüğü katliamı MİT ve Türkeş’in tertiplediği ileri sürülüyor.


Ecevit’in 1979'dan beri sakladığı belgeye göre, katliam MİT görevlilerince planlanıyor.

İşte Ecevit'in üzerine “çok ciddi bir kaynaktan verilmiştir” notu düştüğü belge:

“CHP iktidarı devraldıktan sonra vuku bulan büyük olayların (Malatya, Sivas, Kahramanmaraş) çıkacağına dair 1-2 ay evvelinden haber verilmediğinden yüzlerce vatandaşımızın can ve mal kaybına sebebiyet vermişlerdir. Önceden haber vermek bir tarafa olayın yaratılmasında en etkin rol oynamışlardır. Nitekim Kahramanmaraş olayı MİT'ten…müşterek planlamaları ile çıkarılmıştır. Türkeş oraya ...'in tavassutuyla ....'u tayin ettirerek Güney Bölgesi'ni ele geçirmiş ve Maraş olayını rahatlıkla tertip ettirmiştir.

MİT olayın içinde olmasaydı Maraş'tan her türlü istihbaratı aylar evvel alır ve olayın zuhur etmesine meydan vermezdi. MİT, CHP zamanında büyük olayları yapan ve yaptıran MHP'lilere ait bilgileri saklamış, sıkıyönetim mahkemelerine sadece sola ait raporların verilmesi hususunda Türkeş, MİT'teki elemanlarına talimat vermiştir.”

Hiç yorum yok: